Ruokaohjeresepti

Ruokaohjeet ja reseptit

Voileipäkakku (hummeri-rapu-lohi) resepti ja ruokaohje resepti ja ruokaohje

Resepti

* 2 kpl vehnä- tai grahamvehnävuokaleipää (keskikokoista)
* 2 kpl ruisvuokaleipää (keskikokoista)
* 1200 g tuorejuustoa (1000 g maustamatonta, 200g
katkarapumausteista)
* 1 kpl hummeri (iso tai keskikokoinen, tuore tai pakastettu)
* 900 g pakastettuja katkarapuja
* 300 g jättikatkaravunpyrstöjä
* 1000 g ruodotonta kylmäsavulohta (josta koristeluun n. 200 g)
* 1 dl kuohukermaa
* 1/2 dl hummerifondia
* 1/2 dl kalafondia
* 1 nippu tilliä
* 1 nippu persilijaa
* 2 kpl sitruuna
Voileipäkakku (hummeri-rapu-lohi) 20 Annosta
Lohitäyte
Sekoita 800 g lohta 400 grammaan tuorejuustoa. Purista joukkoon pari
ruokalusikkaa sitruunaa. Jauha joukkoon hieman mustapippuria.
Rapu-hummeritäyte
Käsittele jäähdytetty/sulatettu hummeri siten, että leikkaa pyrstö
alakautta halki esim. kalasaksilla) ja poista pyrstöliha+mahdollinen
mäti rikkomatta muuten hummeria. Puhdista liha+mäti.
Hienonna 600g sulatetuja katkaravunpyrstöjä pienemmäksi saksilla, lisää
hummerinliha+mäti ja sekoita 400 grammaan tuorejuustoa (200g
maustamatonta, 200g katkaraputuorejuustoa). Purista joukkoon pari
ruokalusikkaa sitruunaa.
Kostukeliemi
Keitä 400 ml: vettä, johon yhdistät hummeri- ja kalafondin, sekä
puolikkaan sitruunan mehu. Liemi saa olla hieman suolaista.
Kakun täyttäminen
Leikkaa leivistä kuoret pois, siten että niistä tulee suht tasakokoisia
“tiiliä”. Siivuta leivät pitkkittäissuunnassa neljään tasapaksuun
levyyn.
Lado tarjoiluastialle suojavoipaperisuikaleiden päälle kerros
ruisleipää. 6:lla rinnakkaisella viipalella saa aikaiseksi
suorakulmion.
Kostuta runsaalla liemellä. Levitä lohitäyte tasaisesti päälle,
täytettä tulee paksu kerros.
Lisää uusi kerros leipiä, tällä kertaa 3 vehnää ja 3 ruislevyä. Lado
limittäin edelliseen kerrokseen nähden.
Kostuta ja levitä vastaavasti rapu-hummeritäyte kokonaisuudessaan.
Lado päälle vaalea leipäkerros ja kostuta. Peitä kelmulla ja anna
kostua yön yli painojen alla jääkaapissa.
Koristelu
Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja sekoita se 400g:n tuorejuustoa, siten
että siitä tulee sopivan notkeaa ja levittyvää.
Levitä päällyste kakun ympärille, päälle voi levittää paksummalti.
Siisti pinta tasaiseksi.
Peitä kakun päällys lohiruusukkeilla ja katkaravunpyrstöllä. Asettele
persilijaa lohien väliin ja vastaavasti jättikatravut voi reunustaa
ohuilla sitruunansiivuilla.
Korsitele reunus persilija/tillisilpulla. Poista suojapaperit alta.
* Voileipäkakku (hummeri-rapu-lohi)
* Voileipäkakku (hummeri-rapu-lohi) Lähikuva
Resepti: Voileipäkakku (hummeri-rapu-lohi) 20 annosta

Hakusanat

Comments

Leave a Reply





Reseptiohjeet.fi

Sivusto listaa reseptejä. Etsi lukuisten reseptien joukosta parhaimmat reseptit!

Reseptihaku

Admin