Ruokaohjeresepti

Ruokaohjeet ja reseptit

Anopin patakukko resepti ja ruokaohje resepti ja ruokaohje

Resepti

* n. 1 kg pikkuahvenia (särkikin käy sekaan)
* 400 g sian kylkisiivuja
* suolaa
* Kuori:
* 3/4 l raikasta kylmää vettä
* 5 tl suolaa
* 250 g sulatettua voita
* 1 muna
* 1/3 vehnäjauhoa
* 2/3 ruisjauhoa
Anopin patakukko 10 Annosta
PERINNERUOKAA SAVOSTA:
Sekoita suola ja vesi. Lisää muna ja osa jauhoseoksesta. Lisää
sekoittaen sulatettu voi ja loput jauhot vähitellen hyvin vaivaten.
Voitele uuninkestävä vuoka tai pata. Levitä taikinaa pohjalle ja
reunoille n. 1 cm:n paksuinen kerros. Lado sinne peratut ja suomustetut
kalat ja liha kerroksittain, väliin aina ripaus suolaa. Peitä lopuksi
taikinalla tiiviiksi.
Laita 275 asteiseen uuniin vajaaksi tunniksi (tarkkaile ettei pinta
kärähdä. Ota sitten varovasti uunista ja peitä hyvin kaksinkertaisella
foliolla. Laita uuniin ja kypsennä nyt 125 asteessa 7-8 tuntia.
* Anopin patakukko
* Anopin patakukko vuoraa astia taikinalla
* Anopin patakukko lado kalat ja liha kerroksittain
* Anopin patakukko peitä taikinakannella
* Anopin patakukko on mehevää
* Anopin patakukko maistuu vaikka kesähelteellä
* Anopin patakukko alkuperäinen ohje löytyi vanhan keittokirjan
välistä…
Resepti: Anopin patakukko 10 annosta

Hakusanat

Comments

Leave a Reply





Reseptiohjeet.fi

Sivusto listaa reseptejä. Etsi lukuisten reseptien joukosta parhaimmat reseptit!

Reseptihaku

Admin